Moja košarica 0
Baclofen

Baclofen

Baklofen se uporablja kot relaksant skeletnih mišic. Zdravilo je bilo razvito za zdravljenje spastičnosti pri bolnikih, uporablja pa se tudi za zdravljenje hudih mišičnih krčev, multiple skleroze in travmatskih poškodb možganov.

Poleg sprostitve mišic lahko baklofen zagotovi tudi blag analgetični učinek, ki bolnikom, ki trpijo zaradi mišičnih krčev, olajša nelagodje. Vendar se to zdravilo redko uporablja kot alternativa protibolečinskim zdravilom, saj njegovo analgetično delovanje nastopi počasi.

Aktivna sestavina: Baclofen

39.79 41.78

Na zalogi

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€
Opisi

Informacije o zdravilih

 • Ime blagovne znamke: Baclofen;
 • Aktivna sestavina: Baclofen;
 • Proizvajalec: Polpharma, Sigma-Aldrich, Supelco.

Baklofen in njegova učinkovina

Baklofen je mišični relaksant, katerega učinkovina je derivat gama-aminomaslene kisline (GABA). Ta organska spojina je najpomembnejši zaviralni nevrotransmiter človeškega osrednjega živčnega sistema (CNS). Zaradi nje baklofen zmanjšuje povečan mišični tonus, ki je posledica poškodbe hrbtenjače.

Prednosti uporabe Baclofena so povezane z zmožnostjo zmanjšanja bolečih krčev upogibalk in spontanih mišičnih kontrakcij, kar izboljša bolnikovo gibljivost in zmanjša odvisnost od pomoči drugih ljudi, izboljša rehabilitacijo.

Indikacije za uporabo

Baklofen tablete so odobrene za zdravljenje reverzibilne spastičnosti, zlasti za lajšanje krčev upogibalk telesa in spontanih konvulzij, pridružene bolečine, splošnih učinkov poškodb hrbtenjače in multiple skleroze.

Zdravilo se uporablja pri nevralgiji trigeminusa, gastroezofagealni refluksni bolezni in kolcanju ter:

 • tumorje hrbtenjače;
 • siringomielijo;
 • bolezni motoričnih nevronov;
 • prečni mielitis;
 • travmatsko delno disekcijo hrbtenjače.

Kateri je najugodnejši način za nakup Baclofena?

Baclofen lahko hitro in priročno kupite v naši spletni lekarni. Naročite in zdravilo vam dostavijo na dom. Dostava traja le nekaj dni, vi pa lahko dobite zalogo tablet za daljše obdobje.

Prednosti naročanja v spletni lekarni:

 • Ne izgubljate časa z obiskom zdravnika ali farmacevta;
 • zdravilo lahko kupite tudi, če izgubite recept;
 • dobite zdravila z dostavo na dom.

Izpolnite naročilnico, mi bomo oblikovali vaše naročilo in poslali zdravilo, ki ga potrebujete, neposredno iz našega skladišča v Evropi. To je priročno, hitro ter vam pomaga prihraniti denar in čas.

Načini zdravljenja in odmerki

Na začetku zdravljenja je priporočljivo jemati najmanjši odmerek zdravila, ki zagotavlja ustrezen terapevtski odziv. Če jemljete največji priporočeni odmerek, vendar ne čutite učinka zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom in ponovno razmislite o režimu zdravljenja. Morda bo treba spremeniti odmerek ali preiti na druga zdravila s podobnim učinkom.

Odrasli bolniki
Zdravljenje je treba začeti z enim odmerkom Baklofena 15 mg na dan, po možnosti z več odmerki. Če je postopno povečevanje odmerka zdravila predpisan, ga je treba prilagoditi glede na individualne potrebe bolnika.

 • Baclofen 5 mg trikrat na dan, tri dni;
 • Baklofen 10 mg trikrat na dan, tri dni;
 • Baklofen 15 mg trikrat na dan, tri dni;
 • Baclofen 25 mg trikrat na dan tri dni.

Po potrebi lahko odmerek postopoma povečujete, vendar največji dnevni odmerek ne sme presegati 100 mg.

Pomaga tudi jemanje zdravila samo ponoči proti bolečim krčem upogibalk, en odmerek, ki ga vzamemo približno eno uro pred določenimi opravili, kot so umivanje, oblačenje, britje, fizikalna terapija, pa pogosto izboljša gibljivost telesa.

Starejši bolniki, stari 65 let in več
Starejši bolniki so lahko bolj dovzetni za neželene učinke v začetnih fazah uporabe Baklofena. Zato je treba na začetku zdravljenja uporabljati najmanjše odmerke postopno izbirati odmerek zdravila glede na fiziološki odziv, pod strogim nadzorom zdravnika.

Otroci in mladostniki
Tablete Baklofena so kontraindicirane za otroke s telesno maso, manjšo od 33 kg! Običajno se zdravljenje začne z najmanjšim odmerkom 0,3 mg na kilogram otrokove telesne mase, razdeljenim v 3-4 odmerke na dan. Nato odmerek postopoma povečujemo, dokler ne postane zadosten za otroka.

Skupni dnevni odmerek za otroke ne sme presegati:

 • 40 mg/dan za otroke, mlajše od 8 let;
 • 60 mg/dan za otroke, starejše od 8 let.

Priporočila za uporabo

Zdravilo zaužijte z majhno količino tekočine pred obrokom ali po njem. Priporočljivo je, da zdravilo zaužijete z mlekom, da zmanjšate draženje želodca. Izogibajte se povečanju odmerka ali pogostejšemu jemanju zdravila, kot vam je naročil zdravnik.

Odvzem zdravila mora biti vedno postopen. Odmerek dosledno zmanjšujte v obdobju približno 1-2 tednov, razen v primerih prevelikega odmerjanja ali hudih neželenih učinkov.

Izpuščeni odmerek

Izpuščeni odmerek vzemite takoj, ko se spomnite nanj. Če je čas za naslednji odmerek zdravila, ga vzemite in izpustite izpuščeni odmerek, nato pa se vrnite k običajnemu urniku odmerjanja. Ne vzemite dveh odmerkov naenkrat, da bi nadoknadili zamujeni odmerek.

Previdnostni ukrepi

Skrbno je treba upoštevati odmerjanje zdravila, zlasti pri starejših bolnikih, dokler se njihovo stanje ne stabilizira. Jemanje zelo velikega odmerka ali prehitro povečevanje odmerka lahko povzroči neželene učinke pri ljudeh vseh starosti.

Previdnostni ukrepi

 • Baklofen je treba pri debelih bolnikih z visokim krvnim tlakom uporabljati zelo previdno;
 • Baklofen je treba previdno uporabljati pri bolnikih z motnjami možganskega krvnega obtoka, dihanjem ali jetrno okvaro;
 • Baklofen je odsvetovano jemati bolnikom s preobčutljivostjo na zdravilo ali katero koli sestavino njegove sestave;
 • S previdnostjo se zdravilo predpisuje bolnikom z zastajanjem urina ali boleznimi dihal, motnjami prebavil.

Zaradi nevarnosti sedativnega učinka se morate vzdržati vožnje avtomobila ali delovanja drugih nevarnih mehanizmov ter dejavnosti, ki so lahko nevarne zaradi zmanjšane budnosti. Poleg tega se lahko delovanje Baklofena na osrednje živčevje poveča zaradi uporabe alkohola in drugih zdravil, ki zavirajo osrednje živčevje.

Uporaba Baclofena med nosečnostjo

Med nosečnostjo, zlasti v prvih treh mesecih, se sme zdravilo uporabljati le, če je to nujno potrebno. Koristi zdravljenja za mater je treba skrbno pretehtati glede na možna tveganja za otroka.

Pri dojenju zdravilo Baclofen zaradi nizke vsebnosti zdravila v materinem mleku ne povzroča neželenih učinkov. Kljub temu je treba dojenčke spremljati glede znakov sedacije.

Možni neželeni učinki

Neželeni učinki se kažejo predvsem na začetku zdravljenja, ob prehitrem povečanju odmerka, pri uporabi velikih odmerkov ali pri starejših bolnikih. Pogosto so začasne narave in jih je mogoče zmanjšati ali odpraviti z zmanjšanjem odmerka.

Možni neželeni učinki:

 • Huda omotica ali omedlevica, motna zavest;
 • sprememba pogostosti uriniranja;
 • pojav ali poslabšanje psihiatričnih motenj, nihanje razpoloženja ali spremembe vedenja;
 • znaki alergijske reakcije, težko dihanje, nenavadna hripavost, otekanje obraza ali grla.

Nenadna ukinitev zdravila lahko povzroči krče in halucinacije. V primeru nenadne ukinitve Baclofena, zlasti po dolgotrajni uporabi, se lahko pojavijo simptomi tesnobe in zamegljene zavesti, psihotične motnje, manija ali paranoja, krči in začasno povečanje spastičnosti.

Priporočljivo je postopno zmanjševanje odmerka zdravila.

Baclofen: medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Levodopa, Karbidopa
Pri jemanju Baclofena za zdravljenje Parkinsonove bolezni so možne manifestacije motne zavesti, halucinacije, slabost in vznemirjenost. Sočasna uporaba poslabša tudi simptome Parkinsonove bolezni.

Zdravila, ki povzročajo depresijo osrednjega živčnega sistema
Pri jemanju z mišičnimi relaksanti, s sintetičnimi opiati ali alkoholom se lahko pokaže močan sedativni učinek.

Poveča se tudi tveganje za depresijo dihanja in močan padec krvnega tlaka.

Antidepresivi
Pri jemanju z antidepresivi se lahko poveča delovanje Baclofena, kar povzroči zmanjšanje mišičnega tonusa.

Shranjevanje

Tablete Baclofen shranjujte v suhem prostoru pri sobni temperaturi. Vsa zdravila shranjujte zunaj dosega otrok in domačih živali.

Najboljša spletna ponudba za Baclofen na trgu

Naša spletna lekarna vam pomaga dobiti zdravila hitro, udobno in varno.

Naše prednosti:

 • Originalna zdravila. Izbiramo le zanesljive dobavitelje in skrbno preizkušena zdravila;
 • Hitra in kakovostna storitev, udobje in hitrost naročanja;
 • ustrezna cena in možnost prihranka z našimi posebnimi ponudbami.

Pri spletnem nakupu Baclofena dobite priložnost, da hitro dobite zdravilo, ki ga potrebujete, po dostopni ceni, ne da bi čakali na zdravniški recept.

Baclofen Generični Pričevanja

 • D
  Dejan
  Preverjen pregled

  Res nimam časa za obisk zdravnika. Zato sem Baclofen kupil prek spleta. Zdravilo je bilo cenejše od zdravil drugih dobaviteljev. In dostava je hitra. Zagotovo bom še naprej kupoval zdravilo tam.

 • M
  Matej
  Preverjen pregled

  Star sem 65 let, imam bolečine v hrbtu in prej sem se pogosto zbujal zaradi tega. Zadnjega pol leta sem jemala tri odmerke po 10 mg na dan. Dobro zdravilo. Bolečine v hrbtu so izginile, mirno spim in prenehal sem uporabljati zdravila za spanje.

 • B
  Branko
  Preverjen pregled

  Odlična storitev, ki ni nikoli odpovedala. Cena se zdi razumna. Priporočamo.