Moja košarica 0
Clomid (Clomifen)

Clomid (Clomifen)

Zdravilo Clomid je uspešno prestalo klinična preskušanja in se uporablja za zdravljenje ženske neplodnosti po vsem svetu. To zdravilo ženskam zagotavlja redno ovulacijo, normalizira menstrualni cikel in spodbuja zorenje jajčec.

Zdravilo Clomid po prvem ciklu zdravljenja, ki traja največ 5 dni, poveča možnost zanositve za 60 %.

Prednosti zdravila Clomid lahko opišemo v nekaj stavkih. Njegova uporaba zahteva manjše stroške, medtem ko učinkovitost zdravljenja z zdravilom ni manjša kot pri IVF. Poleg tega bolniku ni treba opraviti kirurških posegov, samo zdravljenje pa poteka brez izrazitih stranskih učinkov. Tako je zdravilo Clomid odlična alternativa kirurškim metodam zdravljenja neplodnosti, če je patologija posledica hormonskih motenj.

Aktivna sestavina: Clomiphene

42.83 44.97

Na zalogi

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€
Opisi

Informacije o zdravilih

 • Ime blagovne znamke: Clomid;
 • Aktivna sestavina: Clomifen Citrat;
 • Proizvajalec: Sanofi, Pacific, Bruno Pharma.

Zdravilna učinkovina Clomifen

Clomifen ( Clomiphene) je bil odobren za medicinsko uporabo leta 1967. To je zdravilo iz kategorije induktorjev ovulacije, ki je na seznamu Svetovne zdravstvene organizacije.

Clomifen ima izrazit antiestrogeni učinek.

Estrogeni imajo pomembno vlogo v procesu spočetja. Ta hormon:

 • Spodbuja izločanje sluzi materničnega vratu (ugodno okolje, potrebno za življenje, gibanje in prehrano spermijev);
 • Spodbuja sproščanje luteinizirajočega hormona (LH);
 • Spodbuja obnavljanje in rast endometrija.

Pomanjkanje ali presežek estrogena lahko privede do nezmožnosti ovulacije in s tem do zanositve.

Clomifen zagotavlja edinstven terapevtski učinek. Ne vpliva neposredno na koncentracijo estrogena v krvi, temveč vpliva na estrogenske receptorje, ki sami uravnavajo raven hormona.

Pri pomanjkanju estrogena ti receptorji povečajo svojo aktivnost, pri presežku estrogena pa svojo aktivnost zmanjšajo.

Zdravilo Clomid le pomaga ustvariti pogoje za naravno spremembo ravni estrogena v ženskem telesu. V skladu s tem ni zdravilo hormonskega nadomestnega zdravljenja in nima negativnih učinkov na žensko telo.

Pod vplivom zdravila se v ženskem telesu začasno poveča koncentracija luteinizirajočega in folikle stimulirajočega hormona.

Ta učinek običajno traja 5 dni, nato pa koncentracija teh hormonov upade. Vendar se z več kot 76-odstotno verjetnostjo pojavi in dozori eden ali več foliklov, kar povzroči povečanje koncentracije estrogena, s tem pa končno povzroči porast LH sredi cikla in ovulacijo.

Indikacije za uporabo

Zdravilo Clomid je predpisano pri boleznih, ki jih povzroča neravnovesje ženskih spolnih hormonov v telesu, kot so:

 • Odsotnost menstruacije - amenoreja;
 • Preveč redke menstruacije - oligomenoreja;
 • Moteno delovanje materničnih krvavitev;
 • mlečni izcedek iz bradavic, ki ni povezan z dojenjem - galaktoreja;
 • Nizko število spermijev pri moških - oligospermija;
 • Povečane moške prsi - ginekomastija.

Kot je razvidno iz indikacij, je zdravilo Clomid priporočljivo tudi za moške s povečano ravnijo estrogena. V moškem telesu deluje enako in pomaga zmanjšati raven ženskih spolnih hormonov ter povečati raven testosterona.

Načini nakupa zdravila Clomid

Zdravilo Clomid je zdravilo na recept, ki se prodaja v večini mestnih lekarn. Obiščete lahko svojega zdravnika, opravite pregled, dobite recept in kupite tablete v lekarni v vaši bližini.

Vendar to ni vedno najboljša metoda. Plačati boste morali posvet z zdravnikom, tablete Clomid pa bodo v lokalni lekarni precej drage. Lahko so vsaj trikrat dražje kot v spletni lekarni.

V naši spletni lekarni lahko prav tako kupite zdravilo Clomid, vendar po veliko nižji ceni. Zaradi čim manjših stroškov vzdrževanja spletnega vira in neposredne dobave od proizvajalca je cena zdravila Clomid na spletu najprimernejša za večino ljudi z nizkimi in srednjimi dohodki. Skrbimo, da ima vsak kupec naše lekarne dostop do poceni zdravil in lahko brez omejitev skrbi za svoje zdravje.

Primerjajte cene sami in videli boste, da je nakup zdravila Clomid na spletu v naši lekarni ugodnejši in ne bo vplival na vaš proračun.

Načini zdravljenja in odmerki

Za uspešno zdravljenje anovulacijske neplodnosti se zdravilo Clomid uporablja v ciklih/etapah po 5 dni za obdobje 1-6 mesecev (odvisno od hitrosti nastopa ovulacije).

Prva faza zdravljenja se začne 5. dan menstrualnega ciklusa. Vzemite 1 tableto zdravila Clomid 50 mg na dan 5 dni. Po koncu jemanja tablet morate nadzorovati pojav ovulacije. Ta se lahko začne 7-18 dni po koncu zdravljenja. Če se to ne zgodi, je treba postopek zdravljenja ponoviti.

Za drugo in naslednje faze zdravljenja morate odmerek zdravila Clomid povečati na 100 mg na dan. Režim se ponovi: zdravljenje začnite 5. dan menstrualnega ciklusa in nadaljujte 10 dni. Za daljši nadzor estrogenskih receptorjev je potrebno podaljšanje trajanja zdravljenja.

Tablete zdravila Clomid 100 mg jemljemo vsaj 2-4 cikle, da ocenimo učinkovitost zdravila in ugotovimo sočasne bolezni, ki vplivajo na možnost zanositve.

Moški z oligospermijo naj začnejo zdravljenje z najmanjšim dnevnim odmerkom zdravila Clomid 25 mg.

Tablete jemljejo 2-3-krat na dan 3-4 mesece. Če parametri spermiograma po enem mesecu zdravljenja ne kažejo pozitivne dinamike, lahko odmerek povečamo na 50 mg, 2-3-krat na dan. Skupni dnevni odmerek ne sme presegati 150 mg.

Priporočila za uporabo

Upoštevajte, da se zdravljenje začne z najmanjšim odmerkom za testiranje tolerance na zdravilo Clomifen.

 • Tablete se jemljejo vsak dan, ne glede na zaužito hrano, ne da bi izpustili en odmerek.
 • Zelo pomembno je, da začnete tablete jemati od 5. dneva menstrualnega ciklusa - ne pozneje in ne prej.
 • Če menstruacije ni, zdravljenje začnite na katerikoli dan.

Za ugotavljanje učinkovitosti zdravila Clomid je treba po vsakem ciklu zdravljenja opraviti transvaginalni ultrazvočni pregled, da se preveri razvoj foliklov.

Če do ovulacije ne pride, se zdravljenje ponovi.

Zamujeni odmerek

Ne smete izpustiti niti enega odmerka zdravila Clomid. Če izpustite odmerek, boste morali začeti celotno zdravljenje od začetka. Jemanje dvojnega ali trojnega odmerka ne bo prineslo spremembe in lahko povzroči neželene učinke. Zato je treba skrbno upoštevati režim odmerjanja.

Previdnostni ukrepi

Uporaba zdravila Clomid je strogo kontraindicirana pri naslednjih diagnozah:

 • Hudo odpovedjo jeter/ledvic;
 • Krvavitev iz maternice neznanega izvora;
 • Novotvorbe v hipofizi;
 • Patološke motnje v delovanju hipofize;
 • Endometrioza.

Uporaba zdravila Clomid med nosečnostjo

Zdravilo Clomid se uporablja za izboljšanje reproduktivne funkcije moških in žensk. Vendar ga med nosečnostjo ne smete uporabljati. Uporaba zdravila med nosečnostjo lahko povzroči spontani splav in prekinitev nosečnosti.

Prav tako se morate izogibati uporabi zdravila med dojenjem.

Možni neželeni učinki

Najpogostejši neželeni učinek zdravila Clomid je reverzibilno povečanje jajčnikov pri ženskah. Ta učinek je naraven ob povečanju ravni ženskih spolnih hormonov, zato ne bo povzročil večjih nevšečnosti.

Redkejši simptomi so naslednji: glavoboli, vročinski oblivi, nelagodje/bolečine v trebuhu.

Zelo redko (pri manj kot 1 % bolnikov) lahko jemanje zdravila Clomid povzroči vnetje jeter, spremembe v krvni sliki, krvavitve iz maternice.

Zdravniki med neželene učinke uvrščajo tudi možnost večkratne ovulacije in verjetnost spočetja dvojčkov ali trojčkov. Vendar se to ne zgodi pogosto.

Clomid: interakcija z drugimi zdravili

Zaradi specifičnega mehanizma farmakološkega delovanja zdravilo Clomifen ne sodeluje z večino znanih zdravil. Zato zdravljenje poteka brez posebnih omejitev.

Zapomniti si morate le, da med zdravljenjem:

 • Da se morate odpovedati alkoholu;
 • Ne smete hkrati jemati dveh zdravil s podobnim učinkom, na primer zdravila Clomid in tamoksifena;
 • Lahko uporabljate dodatna zdravila gonadotropnih hormonov.

Shranjevanje

Shranjujte v temnem prostoru, nedosegljivem otrokom, pri temperaturi do 25 °C.

Kako kupiti zdravilo Clomid na spletu?

Cenovna politika naše spletne lekarne je namenjena najširšemu krogu potrošnikov. Tudi če imate majhne prihodke, to še ne pomeni, da se morate zanikati.

Ohranjanje reproduktivnega zdravja je naš cilj. Zato naši zaposleni naredijo vse, da ima vsaka ženska in moški možnost kupiti zdravilo Clomid po nizkih cenah in ne opusti upanja na spočetje otroka.

Našim strankam ponujamo:

 • Cene, ki so nižje od tržnih;
 • Tehnično podporo 24 ur na dan, 7 dni v tednu;
 • Hitro dostavo na vaš dom;
 • Popolno varnost in anonimnost vsakega naročila.

S spletnim nakupom zdravila Clomid dobite priložnost, da uresničite svoje sanje in imate otroka.

Clomid Generični Pričevanja

 • I
  Ines
  Preverjen pregled

  Clomid je spremenil moje življenje. Jemala sem ga štiri mesece skupaj z vitamini. Zdaj sem v sedmem mesecu nosečnosti in rodila bom deklico. Pred tem sem poskušala zanositi več kot devet mesecev.

 • R
  Runa
  Preverjen pregled

  Odločila sem se, da svoje izkušnje z uporabo Clomida delim z vsemi, ki jih potrebujejo. Pred približno enim letom sva se z možem odločila, da bova imela otroka, vendar se ni nič izšlo. Opravila sem različne teste in izkazalo se je, da nimam ovulacije, zato je bilo nemogoče, da bi zanosila. Hvala, Clomid, zelo sem srečna, da imam dečka.

 • T
  Tjaša
  Preverjen pregled

  Zahvaljujem se Bogu za to zdravilo!!! Imel sem anovulacijo in tri mesece sem jemala Clomid. V zadnjem ciklu zdravljenja s Clomidom sem zanosila. Ne obupajte, upam, da boste s pomočjo tega zdravila lahko postali mama.