Moja košarica 0
Stromectol (Ivermektin)

Stromectol (Ivermektin)

Stromektol je antiparazitsko zdravilo s širokim spektrom farmakološkega delovanja. V medicini se uporablja za zdravljenje večine parazitskih okužb pri ljudeh in v veterini. V zadnjem času se v nekaterih državah to zdravilo aktivno uporablja za zdravljenje simptomov bolezni COVID-19.

Zdravilo še ni bilo splošno sprejeto kot zdravilo za COVID-19. Vendar so izkušnje v boju proti pandemiji v Indiji pokazale njegovo učinkovitost in potencial pri zdravljenju te bolezni. Nakup zdravila Stromectol je lahko pod nadzorom zdravnika odličen dodatek k glavnemu zdravljenju bolezni SOVID-19.

Aktivna sestavina: Ivermectin

48.14 50.55

Na zalogi

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€
Opisi

Informacije o zdravilih

 • Ime blagovne znamke: Stromectol;
 • Aktivna sestavina: Ivermektin;
 • Proizvajalec: MERCK.

Stromektol in njegova aktivna sestavina ivermektin

Ivermektin se v lekarniški praksi uporablja od leta 1981. Je na seznamu osnovnih zdravil, ki ga je odobrila Svetovna zdravstvena organizacija.

To zdravilo je edinstveno, saj se bori proti najhujšim parazitskim okužbam. Uporablja se lahko kot zdravilo prve izbire in kot pomožno zdravilo, kadar manj močna zdravila ne morejo nevtralizirati aktivnosti parazitov.

Načelo farmakološkega delovanja zdravilne učinkovine je motenje delovanja centralnega živčnega sistema parazitov. Zdravilo blokira prenos živčnih impulzov, kar izzove paralizo in smrt parazitskih mikroorganizmov.

Ta proces je hiter in obsežen. Ivermektin prodre v skoraj vsa tkiva in telesne tekočine.

Edinstvena lastnost zdravila Stromectol je, da ne deluje le na že zrele in aktivne parazite. Blokira možnost vstopa hranilnih snovi iz samic v prostor zarodka in s tem uniči zarodke.

Indikacije za uporabo

Indikacije za uporabo vključujejo:

 • Strongyloidioza;
 • Rosaceja;
 • Scabies (vključno z norveškim srbenjem);
 • Pedikuloza;
 • Helmintije;
 • Miiaza.

Stromektol je lahko del zdravljenja pri različnih različicah zdravila COVID - 19.

Uporaba zdravila Stromectol je mogoča tudi v povezavi z drugimi antiparazitnimi zdravili. Vendar je treba prilagoditi odmerjanje in režim zdravljenja.

Možni načini nakupa zdravila Stromectol

Zdravilo Stromectol lahko kupite v lokalni lekarni in na internetu.

Pri spletnem nakupu zdravila Stromectol dobite hitro storitev in možnost nakupa zdravila brez recepta. Zdravilo Stromectol lahko naročite pred prejemom rezultatov laboratorijskih preiskav, da lahko začnete z zdravljenjem takoj, ko bo postavljena natančna diagnoza.

V mestni lekarni boste zagotovo potrebovali recept. Poleg tega vam lahko tam ponudijo drago enakovredno zdravilo.

V spletni lekarni lahko zdravilo Stromectol v realnem času primerjate z drugimi zdravili, upoštevate skupne stroške zdravil in izberete zdravilo, ki vam najbolj ustreza tako glede cene kot kakovosti.

Načini zdravljenja in odmerki

Režim zdravljenja je odvisen od več dejavnikov:

 1. Starost bolnika;
 2. Telesne teže;
 3. Vrste parazitske okužbe.

Zdravilo Stromectol se predpisuje bolnikom, starejšim od 5 let, vendar obstajajo omejitve:

 • Pri bolnikih, starejših od 5 let in težjih od 15 kg, zdravila Stromectol ne predpisujemo.

Standardni odmerek za večino bolnikov je 150 µg na 1 kg telesne mase. Na podlagi tega se izračuna enkratni odmerek, ki ima optimalno raven farmakološke varnosti. Če je telesna masa bolnika 50 kg, bo odmerek zdravila Stromectol 7,5 mg.

Odrasli s hudimi okužbami smejo jemati do 200 µg na 1 kg telesne mase. Odmerek je mogoče povečati le po posvetu z zdravnikom, če ni kontraindikacij.

Bolniku se predpiše enkratni odmerek zdravila Stromectol. V 2 tednih je treba opraviti laboratorijske preiskave na parazite. Če se odkrije okužba, se lahko zdravljenje ponovi.

Priporočila za uporabo

Stromectol se pri ljudeh predpisuje le v peroralni obliki. V črevesju se zelo hitro absorbira, ne glede na to, ali zdravilo vzamete na prazen želodec ali po obroku. V 4 urah po zaužitju zdravila doseže največjo koncentracijo v krvni plazmi in začne delovati.

 • Vsako tableto zdravila Stromectol zaužijte s polnim kozarcem vode.
 • Zdravilo vzemite največ enkrat v 14 dneh.
 • Ne prekoračite odmerka, ki ga je določil zdravnik, saj s tem znatno povečate obremenitev jeter.

Zamujeni odmerek

Praviloma se vzame en odmerek zdravila Stromectol, naslednji odmerek pa je mogoč šele po 14 dneh. To zdravilo se ne jemlje redno, saj ima veliko kontraindikacij.

Neupoštevanje minimalnega intervala lahko povzroči resno škodo vašemu telesu.

Previdnostni ukrepi

POMEMBNE INFORMACIJE!

Ivermektin se izloča v jetrih, kar dodatno obremenjuje ta organ. Pri bolnikih z odpovedjo jeter ali hudimi jetrnimi patologijami je priporočljivo zmanjšati enkratni odmerek ali popolnoma opustiti jemanje zdravila.

Poleg tega je delovanje zdravila Stromectol namenjeno povečanju aktivnosti nekaterih nevrotransmiterjev v osrednjem živčevju. To izzove številne omejitve, zaradi katerih je lahko to zdravilo za vas kontraindicirano:

 • Organske poškodbe možganov;
 • Akutna faza duševnih motenj;
 • Jemanje zdravil, ki uravnavajo delovanje centralnega živčnega sistema.

Otrokom, mlajšim od 5 let, zdravila Stromectol ne predpisujemo zaradi odsotnosti kliničnih študij varnosti pri tej skupini bolnikov.

Prav tako se zdravilo ne predpisuje v naslednjih primerih:

 • Meningitis;
 • Spalna bolezen.

Uporaba zdravila Stromectol med nosečnostjo

Zdravila Stromectol med nosečnostjo ne predpisujemo. Lahko škoduje plodu in povzroči nepopravljive spremembe v njegovem razvoju.

Za obdobje zdravljenja je treba prenehati z dojenjem. Matere, ki jemljejo zdravilo, smejo dojiti ne prej kot en teden po zaužitju zadnjega odmerka.

Možni neželeni učinki

Značilna lastnost zdravila Stromectol je, da se njegovi neželeni učinki ne pokažejo takoj, ampak 2-3 dni po zaužitju zdravila. Večina jih je blagih do zmernih. Imajo pa specifične simptome:

 • Vročina;
 • Alergijska reakcija v obliki srbenja in rdečice kože;
 • Pordelost oči;
 • šibkost/zaspanost;
 • Bolečine v mišicah.

Če se pojavijo ti simptomi, je priporočljivo vzeti antihistaminsko zdravilo za zmanjšanje alergijske reakcije. Če pa se poslabšajo, se morate čim prej obrniti na zdravstvenega delavca.

Le v 1-2 % primerov se pojavijo hujše reakcije, kot sta vročina ali hipotenzija. V tem primeru morate čim prej poiskati zdravniško pomoč.

Ivermektin: medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Zdravila Stromectol ni priporočljivo jemati skupaj z:

 • Barbiturati;
 • Trankvilizatorji;
 • Benzodiazepini;
 • Zdravili s pomembnim učinkom na CNS.

Jemanje zdravila Stromectol z etanolom v kakršni koli obliki je strogo odsvetovano.

Shranjevanje

Shranjujte v temnem prostoru, nedosegljivem otrokom, pri temperaturi do vključno 20 °C.

Kupite Stromectol od zanesljivih dobaviteljev

Ko kupite zdravilo Stromectol na spletu, lahko takoj začnete zdravljenje parazitske okužbe, ne glede na to, ali imate recept ali ne. Našim strankam zagotavljamo najvišjo kakovost storitev, hitro dostavo in najboljše cene na trgu.

Spletni nakup zdravila Stromectol vam ne bo vzel več kot nekaj minut. Prevzemamo odgovornost za vaše zdravje in zagotavljamo dobavo visokokakovostnih in originalnih zdravil.

Stromectol Generični Pričevanja

 • R
  Rajko
  Preverjen pregled

  Stromectol mi je pomagal pri Covid-19. Vsaj tako mislim. Prvi teden sem se poskušal z virusom spopasti brez zdravil, vendar se mi je poslabšalo. Zato sem začel jemati zdravilo Stromectol. Zagotovo je bilo tvegano, vendar sem se po treh dneh počutila veliko bolje. Mislim, da je bila nakup tablet dobra odločitev.

 • PB
  Patrick Babiè
  Preverjen pregled

  Morda Stromectol ni posebno zdravilo za Covid-19, vendar mi je pomagal. Ne vem, kako je delovalo, vendar se mi je, ko sem začel uporabljati zdravilo, res veliko izboljšalo. To je le moja izkušnja in ne trdim, da je pri vseh enaka. Če pa nisem sam, je to odlično.

 • LG
  Lojzka Gorše
  Preverjen pregled

  Covid je najslabša stvar, ki se mi lahko zgodi. Bila sem v resnični paniki, ker sem se zelo bala tega virusa. Zato sem že prvi dan obiskala veliko forumov in spletnih strani ter ugotovila, da mi lahko pomaga zdravilo Stromectol. Ko sem prejel zdravilo, sem se nekoliko pomiril. Če sem iskrena, sem se bala stranskih učinkov, vendar me je bilo še vedno bolj strah zdravila Covid. Na srečo je bilo vse v redu. Včasih sem imela glavobol in želodčne težave, vendar sem razumela, da to niso najhujši simptomi. Zdravljenje je bilo zame res enostavno in vesela sem, da sem izvedela za zdravilo Stromectol.