Moja košarica 0
Provigil (Modafinil)

Provigil (Modafinil)

Ste vedno bolj zaspani in se ne morete osredotočiti na pomembne stvari? Ali pa se vam je poslabšal spomin?

Provigil je zelo učinkovit nootropik, ki je bil klinično preizkušen in se priporoča za izboljšanje kognitivnih funkcij možganov. Preprečuje zaspanost in povečuje možgansko aktivnost. Zahvaljujoč temu zdravilu boste hitreje razmišljali, si več zapomnili in se počutili bolj energične.

Aktivna sestavina: Modafinil

39.56 41.54

Na zalogi

 • Dostava 4-9 dni
 • Načini plačila
Brezplačna dostava za naročila nad 200.00€
Opisi

Informacije o zdravilih

 • Ime blagovne znamke: Provigil;
 • Aktivna sestavina: Modafinil;
 • Proizvajalec: Cephalon.

Provigil in njegova zdravilna učinkovina modafinil

Modafinil je glavna učinkovina zdravila Provigil. Je analeptik/nootropna snov, ki je bila razvita kot zdravilo za zdravljenje narkolepsije. Med kliničnimi preskušanji je bilo ugotovljeno, da jemanje te zdravilne učinkovine poveča raven dopamina, kar izboljša kognitivne funkcije.

FDA je zdravilo Provigil odobrila leta 1998. Vendar se je že nekaj let po začetku prodaje zdravila na trgu začelo uporabljati ne v skladu s predpisi.

Zdaj se zdravilo Provigil v približno 80 % primerov ne uporablja za klinične primere narkolepsije, temveč za druge namene.

Razpon medicinske uporabe zdravila Provigil:

 1. Izboljšanje spomina: hitreje si zapomnite veliko količino informacij in si jih po potrebi lažje zapomnite;
 2. Izboljšanje koncentracije: lahko se osredotočite na svojo nalogo in ste bolj učinkoviti;
 3. Hitrost sprejemanja odločitev: presenetljivo, vendar modafinil vpliva na učinkovitost in hitrost sprejemanja odločitev. Te tablete vam bodo pomagale hitreje doseči rezultate.

Toda kljub vsemu je glavni namen zdravila Provigil boj proti zaspanosti. Če morate biti čim bolj energični in osredotočeni ter se ne počutiti utrujeni, je to zdravilo tisto, kar potrebujete.

Indikacije za uporabo

Možne indikacije za uporabo zdravila Provigil vključujejo naslednje klinične primere:

 • Depresija (kompleksno zdravljenje);
 • Alzheimerjeva bolezen;
 • S starostjo povezane motnje spomina;
 • Multipla skleroza;
 • Motnja pomanjkanja pozornosti;
 • Stanje po anesteziji;
 • Motnje cirkadianega ritma;
 • Hipersomnija.

Glede na diagnozo in resnost patologije zdravnik predpiše režim zdravljenja. Zdravilo Provigil se lahko uporablja samostojno in v kombinaciji z drugimi zdravili, na primer z: antidepresivi, tabletami proti tesnobi in zdravili za nevrološke bolezni.

Možni načini nakupa poceni zdravila Provigil

Provigil se prodaja na recept v številnih velikih lekarniških verigah. Vendar ga ne morete najti v nobeni lekarni. Če greste k zdravniku z diagnozo zaspanosti, vam bo najverjetneje napisal recept in vam povedal, kje lahko kupite zdravilo Provigil 100 mg.

Vendar je naročanje zdravila prek spleta hitrejši in ugodnejši način, da ga dobite. V spletnih lekarnah ne boste potrebovali recepta, naročite lahko večjo količino tablet naenkrat in, kar je najpomembneje, zdravilo Provigil se na spletu prodaja po nižji ceni.

Zdravilo Provigil lahko na spletu kupite 2-3-krat ceneje kot v lokalni lekarni. To je znaten prihranek, če zdravilo Provigil kupite za 3-4 mesece vnaprej.

Načini zdravljenja in odmerki

 • Zdravilo Provigil je na voljo v tabletah, ki vsebujejo 100 mg modafinila.
 • Za zdravljenje narkolepsije je dovolj, da vzamete le 1 tableto na dan.
 • Med dopolnilnim zdravljenjem depresije ali drugih bolezni je prav tako priporočljivo jemati največ 100 mg zdravila Provigil na dan.

V redkih primerih morajo bolniki odmerek povečati do 200 mg na dan. Praviloma lahko ti primeri vključujejo motnje cirkadianega ritma, prekomerno zaspanost, Alzheimerjevo bolezen ali upad kognitivnih sposobnosti.

Zdravnik mora nadzorovati povečanje dnevnega odmerka.

Zdravilo Provigil 200 mg lahko jemljete krajši čas. Ko bo dosežena pozitivna dinamika pri bolezni, je priporočljivo zmanjšati dnevni odmerek na 100 mg na dan.

Priporočila za uporabo

Na spletu je razširjeno napačno prepričanje, da lahko tablete zdrobite in jih njuhate. To ni res!

Tablete zdravila Provigil morate jemati peroralno z veliko vode. Tableto pogoltnite v celoti. Bolje je, da zdravilo vzamete vsaj 30-60 minut pred obrokom.

Zdravilo Provigil morate vzeti le enkrat na dan, po prebujanju. Če je odmerek velik, ga lahko razdelite na 2-3 enake dele in vzamete v presledkih 8 ur.

Če je vaš dnevni odmerek 200 mg in vzamete po 1 tableto zdravila Provigil 100 mg zjutraj in zvečer, lahko pride do nespečnosti. V tem primeru vzemite celoten dnevni odmerek naenkrat, zjutraj. To je dovoljeno, če vaš dnevni odmerek ni večji od 200 mg.

Izpuščeni odmerek

Upoštevajte, da obstaja poseben režim jemanja tablet zdravila Provigil. V skladu s tem režimom ne smete vzeti več kot 200 mg na dan. Če zamudite načrtovani odmerek zdravila, ne vzemite 2 ali več odmerkov naenkrat. Počakajte do naslednjega načrtovanega jemanja in upoštevajte navodila.

Previdnostni ukrepi

POMEMBNE INFORMACIJE!

Zdravila Provigil ni priporočljivo uporabljati pri številnih boleznih:

 1. Srčnim popuščanjem;
 2. Odpovedjo ali cirozo jeter;
 3. Nedavnim miokardnim infarktom ali patološkimi spremembami v srčno-žilnem sistemu;
 4. Hude organske poškodbe možganov;
 5. Aktivne faze akutnih duševnih motenj.

V primeru navedenih bolezni je jemanje zdravila Provigil 100 mg strogo odsvetovano. Če imate druge kronične bolezni, kot so hipertenzija, aritmija in podobno, se najprej posvetujte z zdravnikom. Morebiti boste morali izbrati individualno shemo zdravljenja ali zdravilo jemati pod nadzorom zdravnika.

Uporaba zdravila modafinil med nosečnostjo

Zdravila Provigil 100 mg je med nosečnostjo prepovedano jemati. Obstaja zelo veliko potencialno tveganje za nastanek nepravilnosti v razvoju ploda.

Poleg tega velja, da tveganje traja še 2 meseca po prenehanju jemanja zdravila. Zato je zelo pomembno, da ženske uporabljajo zanesljive metode kontracepcije.

Možni neželeni učinki

Kot vsako drugo zdravilo ima tudi zdravilo Provigil 100 mg neželene učinke. Če pa ga primerjamo z drugimi psihostimulansi, ima Provigil veliko boljši varnostni profil.

Menijo, da zdravilo Provigil ne povzroča zasvojenosti in ga je ob upoštevanju režima odmerjanja mogoče uporabljati dlje kot katero koli od obstoječih zdravil. Vendar je nemogoče predvideti individualni odziv vsakega bolnika.

Splošni neželeni učinki:

 • Glavobol;
 • Slabost;
 • Nespečnost;
 • Razdražen želodec;
 • Suha usta;
 • Omotica.

V redkih primerih se pojavi zvišanje krvnega tlaka ali alergija.
Otekanje, srbenje, rdečica je dokaj pogost simptom pri bolnikih, ki imajo kakršne koli predispozicije za alergije. Če ste torej alergični, zdravilo Provigil jemljite zelo previdno. Ob prvih znakih alergije vzemite tableto antihistamina in se čim prej posvetujte z zdravnikom.

Modafinil: interakcija z drugimi zdravili

Modafinil lahko deluje na naslednje snovi:

 • Hormonskimi kontracepcijskimi sredstvi;
 • Antibiotiki (eritromicin);
 • Opioidnimi zdravili;
 • Ketokonazol;
 • Antikonvulzivi;
 • Blokatorji beta;
 • Amfetamini.

To ni popoln seznam zdravil, saj je glede na odmerek in uporabljena zdravila učinek na telo lahko nepredvidljiv.

POMEMBNE INFORMACIJE!

Med jemanjem zdravila modafinil ni priporočljivo piti alkohola. To poveča obremenitev osrednjega živčnega sistema in jeter, kar lahko povzroči resne neželene učinke. Presledek med pitjem alkohola in jemanjem zdravila Provigil mora biti vsaj 24 ur.

Shranjevanje

Shranjujte v temnem prostoru, nedosegljivem otrokom, pri temperaturi do 25 °C.

Provigil je na voljo na spletu za vse

Našim strankam ponujamo samo originalna zdravila proizvajalca in najboljšo storitev na trgu. Lekarna je odprta 24 ur na dan, 7 dni v tednu in kadar koli lahko dobite strokovno pomoč pri spletnem nakupu zdravila Provigil.

Cenili boste našo strokovnost in pozornost do podrobnosti. Dolga leta smo delali na svojem ugledu in zdaj za nas o našem delu govori na tisoče zadovoljnih strank.

Kupite originalni Provigil ali generični Modafinil na spletu in uporabljajte le zaupanja vredne dobavitelje zdravil.

Provigil Generični Pričevanja

 • DF
  Damir Fabjan
  Preverjen pregled

  Počutila sem se zelo utrujeno, primanjkovalo mi je tudi moči volje in prezirala sem pogovore s sodelavci. Vedno so se mi posmehovali in me silili, naj opravljam neumne opravke. Vse to sem v sebi zadrževala vsaj dve leti, preden sem spoznala, da se lahko vse skupaj zelo slabo konča. Bila sem nemirna in pogosto jezna na svet ter nisem mogla spati. Prijatelji so me prisilili, da sem obiskala psihoterapevtko, ki mi je predpisala Provigil. Ta me je umiril in končno sem lahko spala ter se primerno spočila. Presenečena sem bila nad tem, kako pozitivno je vplival name. Če sem čez dan spočit in popolnoma buden, me takšne situacije s sodelavci in podobno preprosto ne motijo.

 • M
  Milan
  Preverjen pregled

  Imam ADHD in nespečnost. To je čudežno zdravilo.

 • K
  Kristjan
  Preverjen pregled

  Zdravilo Provigil jem že več kot 5 let. V nasprotnem primeru bi imel težave v šoli in pozneje v službi. Na žalost se mi takoj, ko ga preneham jemati, pojavi narkolepsija.